En les últimes hores de la campanya electoral, un manifest signat per alts càrrecs de diversos Governs de la Generalitat ha volgut mostrar el seu suport a la candidatura de Miquel Iceta. Entre els signants hi ha onze exconsellers, 18 exdiputats i exsenadors i altres persones que han tingut responsabilitats de govern amb el PSC, Unió Democràtica i Convergència Democràtica.

Entre els noms destaquen els de l’exdirigent d’UDC Josep Antoni Duran Lleida, l’exconseller per CDC Josep Miró i Ardèvol, el cofundador del PP Manuel Milian Mestre o l’exdiputat de CDC Josep López de Lerma. També hi ha l’exdirector de Catalunya Ràdio entre els anys 2012 i 2015 Fèlix Riera.

El manifest recorda que els signants són “procedents de diverses formacions polítiques catalanes” i que es troben “units en la voluntat de trobar una sortida a l’atzucac polític en què es troben els catalans i les catalanes i la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya”. Reclamen “respecte a la legalitat, reconeixement de Catalunya com a nació i a exigir de l’Estat una resposta política positiva a les aspiracions dels catalans”.

 

“En aquests moments creiem que la candidatura a la Presidència de la Generalitat, encapçalada per Miquel Iceta, reforçada amb l’acord amb Units per Avançar, és la que millor recull les possibilitats d’obrir una nova etapa de concòrdia i de diàleg que tornin a la pau social i política”, conclouen.