Unió Duran 20151017 tall BO

Res de nou a Unió. Res de nou en Josep Antoni Duran i Lleida. El jerarca democristià ha anunciat al Consell Nacional d'UDC que es presentava a les eleccions generals espanyoles del 20D abans que el mateix Consell Nacional li ratifiqués la seva confiança, que era l'objectiu de la reunió a l'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet de Llobregat. “Sento la obligació de presentar-me” ha argumentat Duran. La seva intenció original era plegar després d’aquesta legislatura, però ha canviat d’opinió ja que "s’acosta un moment determinant per al nostre país" i li ha de fer “un últim servei".

Efectivament, el Consell Nacional ha ratificat aquest dissabte el lideratge de Duran al capdavant del partit. Per unanimitat. Va ser el mateix dirigent qui ho va voler, en anunciar després del fracàs electoral del 27S que sotmetria el seu lideratge a la confiança dels militants. Duran, però, ha decidit avançar-se a aquesta votació de confiança i ha fet servir una raó legal: "Sigui quina sigui la vostra resposta, res impedeix el dret a presentar-me com a candidat a les properes eleccions", ha afirmat en la seva intervenció.

Dilluns farà oficial la seva candidatura. Però ja pot apostar que serà el número u de la llista d'Unió Democràtica per Barcelona.

L’intent d’entrar a les Corts vol ser “el primer pas per recuperar la presència al Parlament de Catalunya”, perduda a les últimes eleccions del 27S, on Unió va aconseguir 102.870 vots (el 2,5%) i cap escó.

En la seva intervenció, Duran ja ha descobert algunes de les línies d'acció de la seva candidatura al Congrés: "mai hi haurà negociació per trencar l’Estat", "hem de prioritzar agenda social abans que nacional", "cal un catalanisme dialogant". De moment, res de nou.