Dura rèplica de la consellera de Salut, Alba Vergés, a la repassada d'aquest divendres del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, per desajustos en les dades sobre l'evolució del coronavirus a Catalunya.

"Amb tots els respectes cap al senyor Fernando Simón, però qui sap què passa a Catalunya som nosaltres", ha dit a la roda de premsa d'aquest migdia, on ha negat l'existència de cap rebrot enlloc de Catalunya.

Vergés ha contestat així a les acusacions de Simón d'ahir a la tarda, on assegurava estar molt preocupat per dades que no quadraven i assenyalava un possible rebrot en algun punt de Catalunya que no va concretar. 

"Les dades les tenim nosaltres. Som nosaltres els que tenim la capacitat de prendre aquestes decisions, de fer propostes de desconfinament, d'analitzar els indicadors, de proposar el que creiem que és millor", ha dit Vergés, reivindicant la feina de la conselleria que "sempre ha col·laborat" amb el govern espanyol.

"El ministeri té les dades que els donem nosaltres, sense això no tindrien què publicar", ha afegit, reiterant que els primers a qui la Conselleria de Salut ha de reportar és a la ciutadania.

Vergés ha volgut posar en valor "l'esforç" per poder tenir les dades dia a dia i publicar-les en obert perquè ciutadania i científics puguin analitzar-les.