El canal europeu Euronews ha expressat els seus dubtes que Espanya respecti la immunitat del president a l'exili, Carles Puigdemont, si viatja a Catalunya. L'emissora ha analitzat què li pot passar al president, no pas si visita la Catalunya Nord, sinó si creua la frontera i trepitja l'Estat espanyol, i en aquest sentit adverteix que "el viatge li podria costar la llibertat".

Euronews recorda que Puigdemont no descarta viatjar a Catalunya per visitar els presos polítics, si s'organitza una delegació oficial del Parlament europeu en aquest sentit. "Com ha explicat Puigdemont, com a membre del Parlament europeu té immunitat i per tant se li permetria visitar Espanya", afegeix l'emissora. Tot i això, no es mostra segura que les autoritats espanyoles ho vegin igual i ho respectin.

Euronews

"Puigdemont té l'amenaça de ser detingut si visita Espanya?", titula Euronews

El catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Granada Agustín Ruiz Robledo insisteix a Euronews que es tracta d'una situació "molt complexa" i que no té precedents. Al seu entendre, la immunitat no fa referència al propi Estat, cosa que significaria al seu entendre que no el protegiria en territori administrativament espanyol.

"Puigdemont estarà en greu perill si ve a Espanya. Si jo fos el seu advocat, li diria que no ho intentés", ha indicat.