L'exlíder dels comuns, Xavier Domènech, ha fet autocrítica sobre l'actitud que van tenir en el ple d'investidura de Jordi Turull com a president, que no es va poder acabar perquè enmig del debat el jutge Pablo Llarena va ordenar el seu empresonament preventiu. Si en la primera votació Turull hagués aconseguit la majoria absoluta, amb els vots dels comuns, hauria sortit escollit president. Però van votar en contra. La segona votació, que requeria majoria relativa, no es va poder celebrar.

"Tenir un debat amb un candidat a qui li veus la cara, i que tu saps que pot acabar l'endemà a la presó és una de les coses més bèsties que he viscut. No sé si en aquell moment tots vam saber estar a l'altura, i quan dic tots vull dir tots els espais polítics", ha indicat al programa Quatre gats, dirigit per Ricard Ustrell, que s'emetrà diumenge. Domènech ha donat a entendre que no van tenir un posicionament encertat.

Després d'un ple de més de cinc hores, Turull només va obtenir el 23 de març del 2018 el suport de JxCat i ERC, mentre que Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem i el PP hi van votar en contra. Els quatre diputats de la CUP es van abstenir. Turull va fer el debat amb emoció i molt condicionat per la sospita que l'endemà l'empresonarien.