L'exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, serà la nova portaveu del Partit Popular al Congrés, en substitució de Rafael Hernando, segons ha decidit el nou president de la formació, Pablo Casado, durant la reunió del comitè executiu nacional a Barcelona aquest dijous.

Al seu torn, el diputat per Múrcia i persona de màxima confiança de Casado, Teodoro García-Egea, serà el nou secretari general, en substitució de María Dolores de Cospedal —que ha decidit deixar la política, però ha aconseguit col·locar Montserrat, que li va donar suport a les primàries, com a portaveu—.

Com a portaveu del Senat estarà l'excap de la Policia, Ignacio Cosidó, segons fonts de l'interior del conclave.

Ara bé, aquestes decisions arriben enmig de la tensió amb Soraya Sáenz de Santamaría, que ha plantat Casado a la primera reunió de la cúpula popular i de qui no se sap el futur, tot i que preveu continuar en política.

De fet, és la resposta de Santamaría al trencament de la negociació aquest dimecres al vespre, on els sorayos exigien un 43% de representació als òrgans de direcció del PP, a la qual cosa Casado es va negar. Aquest percentatge és el suport que van obtenir entre els compromissaris, que se suma al fet que la popular es va imposar entre la militància a la primera volta de les primàries del PP.