Dolors Montserrat serà, finalment, la cap de llista del PP a les eleccions europees. El president del PP, Pablo Casado, ha triat la catalana per encapçalar unes llistes que presentarà quest matí. El número dos serà per a Esteban González Pons, l'actual portaveu del PP al Parlament Europeu.

Després que Casado optés per Cayatena Álvarez de Toledo per encapçalar la candidatura del PP a Catalunya per a les eleccions de 28-A, lloc que aspirava a ocupar Montserrat, el líder dels populars ha col·locat la fins ara portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat al capdavant de la llista europea.

Fake news i independentisme

En un esmorzar informatiu d'Europa Press, Pabo Casado ha destacat que Montserrat és la candidata ideal per lluitar contra l'independentisme des de Bussel·les. Montserrat, ha dit, és algú que té molt clar "el que cal fer per a invertir el relat de les fake news sobre Catalunya" a Europa i sobre "aquest disbarat" del procés independentista.

Montserrat, poc després de fer-se pública la seva candidatura, ha assegurat que es presenta per a frenar el "fake relat" de l'independentisme català a Europa i per a fer front a la "amenaça" del nacionalisme, el populisme i l'antipolítica dins de la UE.

La també exministra de Sanitat substitueix com a líder de la candidatura a l'actual comissari d'Acció pel Clima i l'Energia, Miguel Arias Cañete, qui va encapçalar la llista en 2014.

Perdre 3 o 4 eurodiputats

A les europees de maig de 2014, el PP liderat per Mariano Rajoy va aconseguir 16 escon s-enfront de les 24 actes collides cinc anys abans- a causa de la irrupció en l'Eurocambra de Podemos, UPyD i Ciutadans. A les files populars treballen amb la idea que ara puguin retrocedir fins a 12 o 13 eurodiputats si entra Vox i es trasllada el creixement de Ciutadans que estimen les enquestes.

Montserrat va ser diputada en el Congrés des de 2008 i al juliol de 2018 va ser triada com a portaveu del grup parlamentari en substitució de Rafael Hernando. Després de quedar-se fora de la candidatura a les eleccions generals del mes d'abril per a repetir com a diputada farà ara el salt a l'Eurocambra.

Casado presenta aquest dilluns a Montserrat i la resta de la llista del partit a les eleccions europees en un acte que se celebra al migdia a Madrid.