L'exconsellera d'ERC Dolors Bassa li ha agraït a l'exconsellera del PDeCAT i líder de Centrem, Àngels Chacón, "la seva feina", ja que ha anunciat que deixa la política. "Malgrat que no som ben coincidents ideològicament sempre hem tingut respecte mutu i estima pel país", ha afirmat a través de les seves xarxes socials. Tot seguit Bassa ha lamentat: "Llàstima que una altra dona deixa la primera línia política. Sort en el teu nou projecte personal". En una carta a la militància de la formació ha explicat que abandona tota activitat pública, que ha comunicat personalment al president del partit, Lluís Font, la seva decisió; i que malgrat el seu desencís amb la vida interna de Centrem, continuarà militant-hi perquè creu en el projecte. La decisió de Chacón ha estat una sorpresa, després d'haver estat onze anys dedicant-s'hi i d'haver estat consellera, candidata i líder del PDeCAT, i d'haver impulsat la plataforma Centrem per a refundar l'espai centrista de Catalunya. La carta ha estat enviada a la militància aquest mateix matí de dissabte.

A la carta, Chacón ha assegurat que ha comunicat ja la decisió al president del partit i que des d'aquest moment deixa de tenir cap responsabilitat a Centrem. L'exconsellera afirma a la missiva que creu "en la política, però no en algunes dinàmiques persistents dels partits". "Sempre he cregut que Centrem ha de ser una organització més transversal del que ho són els actuals partits, no només en termes ideològics, sinó també en els organitzatius. Quan vaig ser escollida secretària general de Centrem volia aplicar una nova concepció organitzativa àmplia, oberta i transversal. Però he de ser honesta: no ho he pogut fer", afirma decebuda i destaca l'ACN.

A la carta, però, no fa retrets personals ni concreta situacions o noms que l'han portat a deixar la primera línia de manera tan dràstica. Ben al contrari, dedica la major part de la missiva a lloar Centrem, el que suposa i la necessitat que assegura que té Catalunya d'un projecte com el seu, destaca la mateixa agència. "Estic totalment convençuda que un futur de progrés a Catalunya passa per un espai de centre ampli com el que representem, on no hi hagi contradiccions entre el que es predica en campanya electoral i el que s'acaba fent", afirma, tot recordant que les properes municipals seran "una oportunitat per demostrar que Catalunya vol i necessita una opció que centri el país i l'organització ha d'estar plenament orientada a donar suport a tots els candidats i candidates arreu del territori". La carta també inclou una disculpa final per "si algú no entén o comparteix aquesta decisió", i assegura que Centrem la tindrà "com a militant per sumar amb totes les persones que han fet possible el naixement d'aquest projecte".