Si el president Quim Torra no retira els llaços grocs, s’obrirà un procés sancionador. Així ho ha advertit aquest dimecres des de Segovia la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que ha recordat que “les normes de joc les hem de complir tots”. En aquest sentit, ha recordat que l’”àrbitre” és la Junta Electoral Central, que ha estat “clara” sobre aquest assumpte.

“Desapareixeran els llaços i segurament s’imposarà una sanció, com no pot ser d’una altra manera”, ha respost la ministra de Justícia preguntada sobre la negativa del Govern a retirar els llaços grocs dels edificis de la Generalitat. “La llei està per a complir-la. Qui l’interpreta és la Junta Electoral Central i ha ordenat que es retirin els llaços grocs”, ha afegit.

En aquesta mateixa línia, Dolores Delgado ha avançat que, si no són retirats, “es posa en marxa el procés sancionador” previst per la llei, malgrat que ha admès que hi ha la possibilitat de presentar recursos. “La llei és igual per a tothom i tots estem sotmesos per les decisions de la Junta Electoral”, ha insistit.