Arriba el primer tast del documental sobre l'Operació Catalunya. Aquest dijous s'ha publicat el primer tràiler del producte periodístic creat per Mediapro i anomenat 'Les clavegueres d'Interior', que explica la guerra bruta del Ministeri de l’Interior contra el sobiranisme. El documental és un recull fins a 40 testimonis, amb funcionaris judicials i comissaris inclosos. Entre ells, hi ha un dels principals implicats en l'operació, que és l'excap d'assumptes interns de la policia, Marcelino Martín Blas.

El documental explica aquesta operació policial a partir dels enregistraments entre el ministre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, que va revelar el diari Público el mes de juny de 2016. Ho fa a través de diversos testimonis, entre ells dos comissaris i un sergent de la guàrdia civil, que revelen "una xarxa d'interessos i corrupteles que va més enllà de la persecució als enemics polítics, que configura una trama de favoritismes i corrupteles que implica policies, jutges, fiscals i empresaris". Segons expliquen els seus autors, es tracta "d'una estructura dins de l'estat que ofereix els seus serveis als més poderosos". 

PP, PSOE, Cs l'han vetat

De fet, aquest és el vídeo que ERC havia demanat projectar a la comissió de l'Operació Catalunya i que finalment no s'emetrà perquè PP, PSOE i Cs l'han vetat. Malgrat que la iniciativa dels republicans va obtenir aquest dimecres el suport de Podem i del PDeCAT, va topar amb l'oposició del bloc format pel PP, Cs i el Grup Socialista, que es van oposar a que sigui projectat en una sessió de la comissió, i van permetre només que els grups puguin sol·licitar el documental per a consum intern.