Tot a punt per l'inici de la 21a edició del DocsBarcelona, que arrenca aquest dimecres. Fins al 27 de maig, passaran pel certamen 41 films i destaca l'extraordinària selecció de documentals (14 en total) de producció catalana, molts dels quals tindran la seva estrena mundial a les pantalles del festival. 

A l'agenda, destaca la projecció de les primeres imatges del documental de Netflix sobre el procés que tindrà lloc aquest dijous a l'auditori del CCCB. Aquest nou documental, sota el títol de 'Dos Cataluñas', està dirigit per Álvaro Longoria i Gerardo Olivares. La projecció, que emetrà els 25 minuts inicials de 'Dos Cataluñas', permetrà veure per primer cop aquesta pel·lícula que Netflix i Morena Films estan preparant per ser estrenada a nivell mundial la pròxima tardor.

marta rovira raul romeva documental netflix - DocsBarcelona

'Dos Cataluñas' documenta el conflicte al voltant de les eleccions catalanes del passat 21 de desembre. Acompanyant als candidats en el seu recorregut per tota Catalunya, Brussel·les i fins arribar a Estremera, aquest documental mostra la cara mai vista d’aquestes eleccions: el backstage dels mítings, la preparació dels debats i la intimitat dels candidats durant la campanya i la nit electoral.

Amb el testimoni de desenes d'entrevistes a intel·lectuals, juristes, polítics, periodistes i ciutadans amb sensibilitats oposades, el documental vol "aprofundir més enllà dels titulars en el com i el perquè s’ha arribat a aquesta difícil situació". Al documental hi intervenen personalitats com Carles Puigdemont, Inés Arrimadas, Raül Romeva, Miquel Iceta, Elsa Artadi, Jordi Turull, Marta Rovira, Xavier Domènech, David Fernández, Ada Colau, John Carlin, Raphael Minder, Iñaki Gabilondo o Pablo Simón.