El dissident xinès Badiucao ha reclamat democràcia per als conflictes de Catalunya i Hong Kong en una acció aquest dissabte al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Badiucao, un dels dibuixants més coneguts de la Xina, ho ha fet amb la tècnica del Lennon Wall, la qual es va originar a Praga (República Txeca) a la dècada dels anys 60 contra el règim comunista i que va prendre el nom arran de la mort del mític cantant britànic John Lennon.

L'acció, que consisteix en enganxar en algún lloc de la via pública papers que continguin demandes relacionades amb els drets i les llibertats, ha comptat amb el suport de Pícnic per la República. L'artista s'ha plantat al mig de la plaça amb la bandera Lennon Wall Flag, la qual està composta per 96 quadrats de colors que representen les notes de colors de la Lennon Wall de Hong Kong, un moviment artístic sorgit durant la Revolució dels Paraigües al llarg de les protestes de Hong Kong del 2014.

Una cinquantena de persones convocades pel Pícnic han afegit missatges a favor de la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics. Per la seva part, Badiucao ha reafirmat el seu suport al diàleg per resoldre el conflicte català. Per això, s'ha fet seu el lema “Sit and talk” de Tsunami Democràtic.

Aquesta nit, l'artista serà entrevistat al programa Preguntes Freqüents de TV3.