Si bé la militància del PSOE va acceptar els pactes d'investidura als que arribes la direcció del partit, fins i tot, sense estar-ne alguns tancats. Haver acceptat pactes sense tenir-ne informació ha dut ara a crítiques internes al partit socialista, en especial pel que fa a la llei d'amnistia. Segons informa Europa Press, dirigents del PSOE admeten que no els agraden les referències al lawfare que apareixen al text negociat i signat a Brussel·les pel secretari d'Organització, Santos Cerdán i Junts per Catalunya. Adverteixen, a més, la manca d'informació sobre la llei d'amnistia dins de la formació. 

🔴 Manifestacions del 12 de novembre contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Madrid

Les mateixes veus crítiques afirmen que el redactat d'aquesta part de l'acord no s'entén correctament, tot i que es va discutir la inclusió de cada paraula durant molt de temps. A què fan referència? A aquesta part sobre el lawfare: "En aquest sentit, les conclusions de les comissions de recerca que es constituiran la pròxima legislatura es tindran en compte en l'aplicació de la llei d'amnistia en la mesura que es puguin derivar situacions compreses en el concepte lawfare o judicialització de la política, amb les conseqüències que, si escau, puguin donar lloc a accions de responsabilitat o modificacions legislatives".

El gran crític del PSOE: Emiliano García-Page

El president socialista de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s'ha perfilat com una de les veus més critiques contra Pedro Sánchez i les seves polítiques i amb l'acord amb Junts per Catalunya no ha estat una excepció. Page ha carregat contra el pacte, destacant tant el vessant fiscal, com la llei d'amnistia. Respecte a aquesta darrera ha afirmat: "Si cal plantar batalla, ho faré, però no passarem per una relectura de la Constitució. Jo m'oposo argumentalment al concepte d'amnistia que s'està plantejant perquè suposa esborrar un delicte". 

El seu rebuig frontal a les polítiques de Pedro Sánchez, l'han posat en el punt de mira del Partit Popular, que intenta reclutar trànsfugues socialistes per boicotejar la investidura. Els populars fa dies que apel·len a la "consciència" dels socialistes descontents amb els pactes, especialment amb les forces independentistes, perquè aquest votin en contra del seu propi candidat. La mateixa secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha reptat a Page, i més càrrecs del PSOE a fer un "pas endavant" perquè, segons ha dit, després dels pactes de Pedro Sánchez amb els independentistes s'entra en "un camí molt perillós".