Dirigents del PP de Madrid han anat aquest dissabte a la concentració "contra els enemics d'Espanya" que organitzen la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Danaes) i la plataforma Espanya Viva, un acte a què es va afegir des del primer moment el president del partit d'ultradreta Vox, Santiago Abascal, que va presidir diversos anys Danaes.

Així, hi han assistit, entre altres, la portaveu dels populars madrilenys, Isabel Díaz Ayuso; l'alcalde de Boadilla i vicesecretari Territorial, Antonio González Terol; el portaveu del partit a l'Ajuntament de la capital, José Luis Martínez Almeida, i el conseller de Medi Ambient de la Comunitat, Carlos Izquierdo.

En aquesta concentració, que s'ha celebrat a la plaça de Colón, sota l'eslògan En defensa de les institucions, la unitat d'Espanya i contra la impunitat dels colpistes, havien estat convidats els partits d'àmbit estatal.

No és la primera vegada que el PP secunda una mobilització de Denaes. De fet, el mateix president del partit, Pablo Casado, va donar suport a algunes de les seves convocatòries anteriors en defensa de la unitat espanyola quan ocupava la vicesecretaria de comunicació amb Mariano Rajoy.

El 2012, Denaes va impulsar el manifest Espanya som tots en resposta el "desafiament separatista" promogut llavors per Artur Mas a Catalunya. Entre els seus signants hi havia dirigents del PP, el PSOE, UPyD, Ciutadans, associacions de víctimes del terrorisme, entitats de la societat civil i el premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa.