El director de la revista satírica El Jueves, Guille Martínez, ha assegurat que està "tranquil" perquè la peça humorística que van publicar a la pàgina web després de l'actuació policial de l'1-O contra el referèndum és només "una broma". Martínez està citat a declarar aquest dimecres al Jutjat d'Instrucció número 20 de Barcelona per una denúncia per injúries interposada per la policia espanyola. El director ha afirmat que estan "sorpresos" perquè la publicació que a Catalunya s'havien acabat les existències de cocaïna per la massiva presència d'agents als ports de Barcelona i Tarragona era una notícia "fictícia" com tantes altres que publiquen. També ha admès que el clima polític és més "convuls" que altres èpoques però ha apuntat que El Jueves "seguirà".

Martínez ha recordat que la peça humorística publicada el 4 d'octubre formava part de la secció de notícies fictícies de la web i "per qüestions que se'ns escapen, això ha acabat comportant una denúncia per part de la policia espanyola", ha lamentat. 

Així mateix, el director de la publicació ha fet una crida a l'humor i ha apuntat que creu que "es pot fer broma de tot" i que no hi ha "res" tan important perquè no se li pugui trobar un "costat humorístic". És per això que, després d'admetre que qualsevol persona pot presentar una denúncia si creu que els seus drets han estat vulnerats, ha explicat que des d'El Jueves estan "molt tranquils" perquè "això que han fet no és cap injúria". De fet, ha promès que la revista "seguirà igual" perquè ni entenen de què "se'ls acusa" ni tenen cap ànim de cometre una injúria.

Martínez ha recordat que la revista porta més de 40 anys fent broma sense cap problema tret d'alguns casos "puntuals". "Ens adrecem a lectors que entenen el to humorístic i li donen suport". Això sí, pot ser que es creïn malentesos amb la gent que no ens coneix tant", ha admès.