La direcció de JxCat al Maresme ha desautoritzat la imminent moció de censura que el seu grup municipal vol impulsar contra ERC a Montgat amb el suport de PSC, Cs i SOM per falta de "motius de pes suficients" i " arguments objectius" que justifiquin aquesta operació.

En un comunicat, la cúpula de la formació al Maresme ha subratllat que "ni avala, ni autoritza, ni subscriu, ni defensa" la moció de censura que la líder local de la formació, Mercè Marín, previsiblement presentarà en les pròximes hores per desallotjar l'actual alcaldessa republicana Rosa Funtané, que governa amb els comuns.

"Davant el context polític actual i a menys de sis mesos de la constitució dels ajuntaments, no creiem que hi hagi arguments objectius per presentar cap moció de censura a cap ajuntament de la comarca", ha assenyalat la direcció de JxCat, que ha matisat que, per exercir aquest mecanisme, "hi ha d'haver motius de pes suficients".

Per això, continua la nota, si el grup municipal decideix seguir endavant amb la moció, la direcció obrirà un expedient disciplinari als seus regidors a Montgat i proposarà la seva expulsió de la formació.

"Si la moció es presenta i rep el suport dels regidors de JxCat serà, en tot cas, a títol personal, saltant-se el criteri del partit i contra la voluntat d'aquesta direcció", ha recalcat.

Així mateix, ha recordat que aquesta legislatura, a la comarca del Maresme, JxCat ha apostat per donar suport "per acció o per omissió" a la llista més votada per "respectar el vot de les persones i garantir l'estabilitat política municipal", una estratègia que han adoptat al Consell Comarcal, on van aconseguir 'in extremis' tancar un acord amb ERC perquè els republicans presidissin l'ens.

Desautorització de la direcció

La desautorització de la direcció de JxCat arriba després d'una marató de reunions i trobades per dissuadir Marín de la seva determinació de fer fora ERC del comandament del consistori, una jugada insòlita que, de prosperar, portarà els postconvergents a compartir l'alcaldia amb el PSC.

Segons fonts pròximes a la negociació, els regidors de JxCat, PSC, SOM i l'exregidor de Cs -que va abandonar el partit la setmana passada- podrien presentar aquest mateix matí la moció de censura, que presumiblement es debatria llavors en un ple extraordinari.