Quan falten hores per l'inici del debat d'investidura al Congrés dels Diputats i a l'espera del que decideixin els diputats de Junts per Catalunya després de sentir el discurs de Pedro Sánchez, companys de formació, en aquest cas del Parlament de Catalunya, han insistit en votar en contra de convertir Pedro Sánchez de nou en president del govern espanyol. És el cas del diputat Pep Riera, que s'ha mostrat contrari a una abstenció o un sí.

"L'abstenció o el sí a @sanchezcastejon ens uneix a la renúncia partidista i ens desuneix de la gens que ens ha votat", afirma el diputats de JxCat, que afegeix que votar en aquest sentit "a mi em desuniria de mi mateix i dels companys en qui confio més". Riera acaba la seva piulada amb un missatge ben clar "#NoSurrender".

Qui també s'ha pronunciat aquest diumenge ha estat el vicepresident del Parlament, Josep Costa, en resposta precisament a l'advertiment fet per la consellera a l'exili, Clara Ponsatí, sobre les conseqüències de donar suport a Sánchez. Al parer de Ponsatí, donar el sí al líder del PSOE voldrà dir que la repressió ha vençut. Davant d'aquestes reflexions, Costa no amaga el seu rebuig a votar Sánchez.

El també diputat de JxCat admet que "és molt difícil d'explicar" que al febrer la seva formació i ERC fessin caure el govern espanyol amb el vot contrari als pressupostos "perquè s'acabava d'aixecar de la taula del diàleg i ara hom vulgui que facilitem la investidura sense que Sánchez hagi mostrat cap intenció de tornar-hi a seure".

Els diputats de JxCat al Congrés va decidir aquesta setmana després de reunir-se amb els membres del grup parlamentari empresonats i suspesos, Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull  a la presó de Lledoners esperar a conèixer la proposta de Sánchez abans de fixar el seu vot a la investidura. Les alternatives es mouen entre el no i l'abstenció.