Els diputats i senadors d'ERC i el PDeCAT s'han absentat de la reunió de la comissió mixta per les relacions amb el Tribunal de Comptes convocada per aquest dilluns al Congrés, després que el Parlament aprovés divendres passat la declaració de la República.

A aquesta comissió estaven convocats el diputat del PDeCAT Ferran Bel i el senador d'ERC Robert Masih. El portaveu d'ERC Gabriel Rufián també consta com a vocal adscrit en aquest òrgan.

Fonts d'ERC han assegurat que l'absència d'avui està motivada per la coincidència d'una reunió de la direcció del partit a Barcelona i no perquè ja tinguin decidit renunciar a l'escó. Des de fa setmanes, quan van començar a absentar-se de diferents reunions, els diputats d'ERC ja van avançar que conservarien l'acta mentre així ho volgués el seu partit. "Mantenim el que es va dir. Estem a disposició del Govern i del Parlament sorgits de les eleccions del 27-S", han remarcat aquestes fonts.

Des del PDeCAT, l'argument és el mateix i atribueixen la seva absència per una important reunió de l'executiva del partit aquest matí a Barcelona. En aquesta reunió podria estudiar-se la continuïtat o no dels diputats i senadors del PDeCAT al Congrés i el Senat.

Divendres passat, el president de Ciudadanos, Albert Rivera, va demanar als parlamentaris d'ERC i el PDeCAT que tinguessin "un mínim de dignitat" i actuessin en coherència amb la independència declarada al Parlament renunciant als seus escons a les Corts. Ciudadanos fins i tot ha demanat a la Mesa del Congrés que retiri el sou als diputats dels dos partits.