Tres diputats del Parlament de Dinamarca han visitat aquest dijous l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la presó de Mas d'Enric, i divendres a la tarda es trobaran amb Jordi Cuixart i Raül Romeva al centre penitenciari de Lledoners.

Segons ha pogut saber l'ACN, la delegació de parlamentaris danesos és a Catalunya a través d'Òmnium Cultural i també mantindrà reunions a Barcelona amb el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri. Els diputats danesos a Catalunya són Pelle Dragsted, portaveu d'afers democràtics de l'Aliança Roja-Verda, Eva Flyvholm, portaveu d'exteriors de la mateixa formació, i Magni Arge, diputat al Parlament danès per les illes Fèroe.

Arge i Dragsted ja han fet públicament declaracions sobre la situació a Catalunya en el passat, el primer al Consell Nòrdic ―que reuneix representants de Dinamarca, Noruega, Groenlàndia, les Fèroe, Finlàndia, Islàndia, Suècia i les Aland―, i el segon al mateix Parlament danès. De fet, Dragsted va preguntar al ministre d'Exteriors danès sobre els presos i va recriminar al govern de Copenhaguen que no hagi pressionat més Espanya davant del que considera "vulneracions dels drets humans". 

Els diputats, que seran dos dies a Catalunya, estan "molt preocupats" per la situació a l'Estat espanyol arran de l'1-O i l'empresonament dels líders independentistes, i davant de l'evolució a l'alça de l'extrema dreta arreu d'Europa i també a l'Estat, segons han explicat fonts properes a l'ACN. Tots tres pretenen, amb el seu viatge a Catalunya, internacionalitzar una situació que consideren "injusta" i defensar "els drets i les llibertats democràtiques", segons afirmen des del seu entorn. 

A més de les visites a la seu d'Òmnium i a les presons, els tres diputats danesos també aniran divendres a un sopar groc a Horta organitzat per Òmnium, l'ANC i dues organitzacions locals, els Lluïsos d'Horta i el Foment Hortenc.