Nou diputats al Parlament danès han demanat, aquest matí, la llibertat dels presos polítics catalans. S'han manifestat a les escales de davant del Parlament danès, el Folketing, amb una pancarta on s'hi podia llegir "Freedom for catalan political prisoners". En total hi han participat diputats de tres partits polítics diferents. L'acte l'ha organitzat l'ANC Dinamarca, el CDR Copenhaguen i el diputat del partit Enhedlisten Copenhaguen, Pelle Dragsted

El diputat Dragsted ha mostrat la seva consternació que actualment hi hagi presos polítics a Europa. "Que faci un any que polítics catalans estiguin en presó preventiva és inacceptable", ha manifestat el diputat danès, que duia un llaç groc al pit. 

El diputat ha remarcat que al Parlament danès es va debatre oferir-se com a mediador per aconseguir un diàleg entre el govern de la Generalitat i l'espanyol. "Malauradament, el govern danès, al igual que altres governs europeus, sembla que té clar que no vol entrar en la qüestió catalana", s'ha lamentat el diputat. Dragssted també ha explicat que fa unes setmanes el seu partit va demanar al ministre d'afers exteriors danès, Anders Samuelsen, "sobre els presos polítics catalans" i la resposta va ser que "aquest és un tema intern d'Espanya i no és adequat posar-s'hi".