Diputats de tots els grups parlamentaris menys el PPC entregaran aquest divendres un manifest en el que demanen a l’Arquebisbat de Barcelona que desconvoqui la conferència de l’escriptor Philippe Ariño, conegut per ser molt crític amb el col·lectiu gai. La xerrada està programada per al dia 12 de febrer a la parròquia de Santa Anna de Barcelona.  

A través de la declaració, el Parlament manifesta el seu rebuig a qualsevol tipus de discriminació i considera que els poders públics han de vetllar perquè totes les manifestacions públiques evitin conculcar el dret a la no discriminació per motius d’orientació sexual, gènere, origen situació social o religió.

La declaració, que s’ha redactat en el marc de la Comissió d’Igualtat, ha rebut finalment el suport de tots els grups menys el PPC. Els diputats del PDeCAT s'han sumat al text al darrer moment. Entre els signants, però, no hi ha ni els diputats que són membre del Govern, ni el del líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ni els diputats del PDeCAT Jordi Cuminal, Germà Gordó i Irene Rigau.

En un comunicat, el PPC ha justificat que s'oposen a donar instruccions a ningú sobre quin ha de ser el contingut de les conferències que organitza: "La introducció del manifest és una valoració subjectiva". Ara bé, els populars asseguren que estan d'acord amb els altres punts exposats a la carta, tot i que ha estat "impossible" negociar el text amb els altres grups.

El comunicat també recorda que la llei 11/2014 sobre els drets LGTBI garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i l’eradicació de l’homofòbia, bifòbia i transfòbia.