La intervenció per sorpresa a l'Assemblea Nacional veneçolana del senador del PP Javier Maroto va desencadenar aquest dimarts una sonora esbroncada en què diputats chavistes van increpar el representant espanyol al crit de "feixista" i "Visca Catalunya lliure", mentre els diputats de l'oposició responien amb aplaudiments i visques a la llibertat.

El senador Maroto va prendre la paraula a l'Assemblea Nacional per invitació d'una diputada opositora i immediatament va començar a rebre insults i crits des de la bancada chavista, que van ser respostos pels seguidors de Juan Guaidó. Malgrat el xivarri, Maroto va seguir amb la seva intervenció, va condemnar el règim chavista i va mostrar el seu suport a l'oposició.

"Cada un dels udols que avui sentim en part d'aquesta assemblea només ens donen més força per acompanyar-nos en un projecte per guanyar la llibertat, la dignitat i la democràcia a Veneçuela", va afirmar el senador espanyol.

El líder de l'oposició, Juan Guaidó, va agrair als representants populars el seu viatge a Veneçuela i poder conèixer de primera mà allò "a què dia a dia s'enfronta el ciutadà veneçolà" i que inclou l'"acoquinament d'un poble".