L'entrada de Vox al Parlament ja ha deixat imatges ben diferents de les que es veien en la darrera legislatura. L'última ha estat en ple debat d'investidura, quan un diputat del grup d'extrema dreta espanyolista ha fet la figa sense cap mena de complexe als diputats independentistes.

 

L'escena s'ha produït després que la majoria de parlamentaris d'ERC, JxCat, la CUP, els comuns i alguns del PSC haguessin abandonat l'Auditori per no escoltar la intervenció del líder de Vox, Ignacio Garriga.

Garriga ha protagonitzat un discurs obsessiu a favor del rei Felip VI, de qui ha assegurat que és el representant de "l'única institució que ha estat al lloc que li corresponia en els moments més durs". "El rei va frenar el cop d'estat amb el seu discurs del 3 d'octubre del 2017", ha insistit en diverses ocasions.

El líder ultradretà ha estat replicat amb contundència pel candidat, Pere Aragonès, però també per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha denunciat que la intervenció de Garriga ha vulnerat drets fonamentals i ha discriminat persones per "qüestions de raça".

Quan Garriga ha acabat la seva rèplica i ha tornat al seu seient, el seu company de partit, l'expopular Antonio Gallego, ha dedicat una figa als pocs diputats independentistes que s'havien quedat a l'hemicicle. 

Abans, els parlamentaris havien ensenyat símbols antifeixistes i d'altres havien deixat cartells amb noms de repressaliats pel feixisme i el nazisme. També havien aplaudit amb força les crítiques d'Aragonès i Borràs contra Garriga.

Qui és Antonio Gallego?

Abans de ser número dos de Vox a Catalunya, Gallego havia estat diputat del PP al Parlament (octubre 2015-novembre 2015) i al Congrés dels Diputats (març 2008-octubre 2015).

Abans havia estat portaveu del PP i regidor a l'Ajuntament del Prat de Llobregat des del 1999, així com portaveu al Consell Comarcal del Baix Llobregat (2003-2007) i diputat a la Diputació de Barcelona (2007-2008). Ha estat acusat de representar la línia del PP més dura amb la immigració, amb textos xenòfobs com Menys immigració il·legal i més aparcaments.

 

Imatge principal: El número dos de Vox al Parlament, l'expopular Antonio Gallego, ha dedicat una figa als pocs diputats independentistes que s'havien quedat a l'hemicicle