"És escandalós que els serveis espanyols hagin espiat càrrecs suïssos, és inacceptable". Així ho ha explicat el diputat socialista del Cantó de Jura, Suïssa, Pierre-André Comte en una entrevista a Catalunya Ràdio. "El govern federal està a l'espera d'obtenir informacions. Denunciarem aquestes pràctiques a Suïssa".

Comte ha aprofitat l'ocasió per deixar clar que "la nostra solidaritat amb el poble català ve de fa molt temps i no ens deixarem impressionar pels serveis d'informació espanyols". Així, ha constat que "demanarem que es vagi més enllà en la investigació i que es garanteixin els nostres drets".

Malgrat tot, ha assegurat que no ha rebut "pressions d'Espanya. Vaig tenir una entrevista amb Carles Puigdemont que va refermar la meva amistat amb Catalunya". A més a més, també ha explicat que ha demanat al seu parlament que "el president del parlament català pugui venir a explicar la situació de Catalunya".

Pel que fa a la secretaria general d'ERC, Marta Rovira i l'exdiputata de la CUP Anna Gabriel, ha detallat que "poden comptar amb la protecció internacional de Suïssa". "Jo vaig preguntar al parlament si podrien acollir militants catalans amb problemes al seu país i em van respondre positivament", ha dit.

Per altra banda, sobre Josep Borrell, ministre d'exteriors en funcions, com a possible possible cap de la diplomàcia europea només s'ha atrevit a dir que espera que "respecti les lleis i la llibertat de Suïssa".