"Això no podria passar a Dinamarca, a les Illes Fèroe o al Regne Unit". Així de contundent es mostra el diputat danès, procedent d'aquestes illes, Magni Arge, quan es refereix a l'empresonament de part del Govern català. Arge considera inconcebible que s'empresonessin polítics danesos "per les seves idees polítiques i les seves accions polítiques". 

També veu impossible que la policia de Dinamarca actués amb la violència que va actuar per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. Arge, que va fer d'observador internacional durant la votació i que va estar present en les càrregues que la Guàrdia Civil va afectuar al poble de Sant Joan de Vilatorrada, assegura que al nord i de l'oest d'Europa "no hi estem acostumats". 

A més, assegura que "la manera com s'estan administrant els drets bàsics al Regne d'Espanya m'està causant molts problemes".

Arge ha estat un dels diputats que ha convidat Puigdemont al Parlament danès. En sortir de la reunió, el diputat ha assegurat, en declaracions a El Nacional, que la trobada ha estat una "bona oportunitat" per saber de primera mà què passa a Catalunya i per poder debatre i fer preguntes al president.