Àngels Martínez, la diputada rebel de CSQP que ha votat a favor de la disposició addicional de la CUP als pressupostos per la dotació econòmica del referèndum unilateral, assegura que ha donat suport a l'esmena perquè entén que no es contradiu amb la del seu grup i que ho ha fet a consciència.  

"Si un poble lluita per un referèndum ha d'implementar totes les mesures financeres possibles per portar-lo a terme, cal tenir voluntat i cal tenir recursos", ha advertit.

La diputada, tot i l'enrenou que ha provocat la seva decisió, assegura que no es penedeix del vot. "La disciplina de grup és important però la consciència de cada diputat també ho és", ha sentenciat. 

El gest de la parlamentaria de CSQP ha provocat satisfacció entre els escons independentistes però malestar al grup de Lluís Rabell. "Hem quedat que en parlarem", s'ha limitat a assegurar la diputada, en ser preguntada als passadissos de la Cambra.

Martínez és una veterana i inquieta activista des dels seus orígens polítics com a militant del PSUC, quan va participar en l’impuls de l’Assemblea de Catalunya.

És doctora en Ciències Econòmiques, va ser professora de política econòmica a la UB i actualment presideix l’organització Dempeus per la Salut Pública.