La diputada al Bundestag Zaklin Nastic (Die Linke) ha demanat que la justícia espanyola actuï amb imparcialitat i emeti una euroordre de detenció contra el rei Joan Carles I. 

"Ara veurem si la justícia espanyola és democràtica i políticament imparcial. Esperem una euroordre de detenció contra l'antic rei, al cap i a la fi, també en van emetre una contra Carles Puigdemont per un referèndum, quan era el president electe", ha indicat.

El Tribunal Suprem ha rebutjat precisament avui l'adopció de mesures cautelars que havia sol·licitat Òmnium Cultural contra el rei emèrit. La sala ha argumentat que el sistema processal no preveu l'adopció de mesures cautelars respecte de qui no té la condició d'investigat.

L'entitat havia posat en marxa aquest dilluns els seus serveis jurídics per exigir mesures cautelars contra el rei emèrit, Joan Carles I, davant la "voluntat de fuga" que ell mateix havia expressat en exiliar-se.

En medis europeus, hi ha sorpresa pel fet que el govern espanyol digui que no sap on para Joan Carles I. El canal de televisió comunitari Euronews aquest matí se'n feia creus, i ha usat el càiron de "On és el rei?", amb imatges de la República Dominicana.