La Diputació de Lleida ha aprovat una moció presentada per ERC per reconèixer la ''legitimitat'' d'acció dels Comitès de Defensa de la República (CDR). D'aquesta manera, la Diputació rebutja la persecució policial que estan rebent per part de l'Estat.

La moció ha comptat amb el suport dels grups del PDeCAT i la CUP, amb el vot en contra del PSC, el PPC, Unitat d'Aran i C's. La moció denuncia la ''criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional i es posiciona a favor de la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica, la llibertat de manifestació, la voluntat popular a favor del dret a l'autodeterminació i la construcció d'un país millor, des de baix i per a tothom en forma de República''.

L'encarregat de defensar-la ha estat el portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, que ha afegit que estaria bé que l'Estat Espanyol s'esforcés també a perseguir "les 139 agressions i accions violentes contra independentistes comptabilitzades els darrers mesos" com ara la crema de l'Ateneu Popular de Sarrià, l'agressió a persones que porten llaços grocs o l'intent de cremar una casa perquè hi havia una pancarta demanant la ''llibertat dels presos polítics''.

Per altra banda, la portaveu del PPC, Dolors López, ha assegurat que els CDR volen imposar una determinada ideologia i que malgrat que es declaren no violents, els integren uns ''determinats grups i persones bel·ligerants que poden provocar accions violentes''. La portaveu de C's, Ángeles Ribes, ha demanat ''responsabilitat'' a l'hora de presentar segons quin tipus de mocions i ha assegurat que el text d'ERC no aporta ''res més que caminar en un conflicte social que només interessa a quatre xupopteros i quatre farsants''.