L'ambaixada del Regne Unit a Lituània ha deixat en evidència la diplomàcia espanyola en la celebració dels trenta anys de la "via bàltica". Els britànics han destacat amb tota rotunditat en un missatge a Twitter, que els "dos milions de persones que van unir les mans a través dels Estats Bàltics", protestaven "contra l'ocupació soviètica" i exigien "la llibertat".

A més, la delegació britànica ha adjuntat un vídeo emfatitzant que els més de 600km de cadena humana van ser una demostració política pacífica que va agrupar ciutadans de diferents nivells polítics i que van corroborar que les idees democràtiques uneixen. També destaquen que el Regne Unit mai va reconèixer l'ocupació de l'URSS i que sí que ho va fer ràpidament amb Lituània, Letònia i Estònia com a països independents.

Aquesta celebració contrasta amb la de l'ambaixada d'Espanya a Letònia, que amb una visió blanquejada va evitar qualsevol referència a la reclamació de la independència de la Unió Soviètica per part dels països bàltics, assegurant que la cadena humana s'havia format per "reafirmar la unitat dels pobles bàltics i la voluntat dels seus ciutadans d'unir-se a Europa".