Després del parèntesi obligat per l’aplicació de l’article 155, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya —conegut com a Diplocat— ha anat recuperant lentament l’activitat normal. Aquest divendres ha reobert la pàgina web, uns dies després de la reunió del Comitè Executiu.

Es tracta d’una pàgina web del tot renovada, que s’acabarà de completar durant les properes setmanes i que té el mateix domini http://diplocat.cat que abans. La informació s’organitza prenent com a base els tres grans eixos de l’entitat (Connectem / Projectem / Capacitem) i en aquesta nova etapa es dona més visibilitat als 38 membres que formen part del consorci, amb l’objectiu de subratllar-ne el caràcter plural i transversal.

Tota la part estàtica de la web està disponible en sis idiomes: català, castellà, aranès, anglès, francès i alemany. Les notícies d’actualitat es podran llegir sempre almenys en tres idiomes: català, castellà i anglès. Cal destacar que la de Diplocat és de les poques pàgines web institucionals que inclouen l’aranès. Tant el Conselh Generau d’Aran com l’Ajuntament de Vielha e Mijaran formen part de Diplocat.

El nou web serveix també com a llançament d’un breu vídeo institucional que explica en menys d’un minut i mig què és el Diplocat i en què consisteix la seva tasca de diplomàcia pública.

Divendres passat el Diplocat va recuperar la seva activitat pública fora de Catalunya, a la Paris School of Economics, i ahir va coorganitzar un Congrés sobre Formació Professional amb PIMEC a Barcelona.