Quan el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha entrat aquest migdia a un restaurant de l’upper Diagonal per dinar amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, no han passat desapercebuts. Els dos personatges són prou coneguts i l'escàndol que ahir va esclatar arran de la filtració de converses entre el titular d'Interior i el responsable de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, han fet que el candidat popular es converteixi en un dels rostres més perseguits les darreres hores. 

El cambrer li ha ofert una taula al mig del menjador com si la tempesta hagués quedat aparcada fora del local. Com si els policies que blindaven el carrer i identificaven els periodistes que s'hi acostaven haguessin aconseguit contenir la polèmica. 

Però el ministre ha dit que no, que volia un reservat. El moment és massa transcendent per al PP i per al govern en funcions i el candidat català, damunt del qual han plogut les peticions de dimissió al llarg del matí, havia d'abordar amb discreció la situació. L'escena no es per ventilar al mig del menjador. Al dinar s'hi han afegit també membres de la cúpula del PP com Xavier García Albiol i Jordi Cornet, a més del germà del candidat Alberto Fernández.

Jorge Fernández Díaz, aquest migdia al reservat del restaurant on s'ha reunit amb Alícia Sánchez Camacho / Sergi Alcàzar

Els comensals han estat ubicats en un reservat del local. La buscada discreció, però, no ha impedit que algun dels clients asseguri haver escoltat una conversa acalorada entre els dos polítics populars.

En ser preguntada per aquest diari, la presidenta del PP ha negat de manera categòrica que hi ha hagués hagut “en absolut” cap discussió. No obstant, la tensió al voltant del cap de llista popular és innegable. Potser hi ha hagut algun moment en què algú s'ha expressat de manera més apassionada, argumenta un dels presents, que nega, pero, cap confrontació. Precisament, l'objectiu de la cita era, insisteixen, fer costat al candidat.

Segons Sánchez Camacho, la cita estava ja prevista per planejar el tancament de campanya. El que ningú nega és que serà un darrer tram de la cursa electoral ben diferent al que tenien programat.  

En acabar el dinar, el ministre encara tenia més compromisos en aquest mateix restaurant, on ha convocat un diari madrileny de capital català per fer-li una entrevista. Una entrevista privilegiada després que el titular d'Interior ha reduït a unes declaracions a peu dret la seva reacció d'avui davant l'escàndol. Possiblement no és casual que aquest privilegi s’hagi concedit al diari que dirigeix un recentment nomenat comissari honorari de la Policia Nacional, Francisco Mahuenda. 

En l'agenda d'avui, el cap de llista fins i tot havia anul·lat l'habitual viatge amb l'autocar de campanya que trasllada els periodistes i que estava previst per aquest matí.

Avui el PP ha aconseguit contenir l'escàndol als mitjans convencionals, però els digitals segueixen pressionant i la polèmica amenaça de desbordar-se.

 

(Foto de portada: Jorge Fernández, arribant al restaurant / Sergi Alcàzar)