La consellera de Gestió Forestal i Món Rural de la Junta d'Extremadura, Camino Limia, única representant de Vox en el govern de la popular Maria Guardiola, ha presentat la dimissió del càrrec per "motius personals". Així ho ha comunicat aquest dijous a la tarda en una roda de premsa convocada de manera urgent la portaveu de l'executiu extremeny, Victoria Bazaga. Després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig, el PP i Vox van assolir un acord pel qual la popular María Guardiola, que va ser elegida primera presidenta de la Junta, va incloure Limia en el seu primer executiu, segons informa l'agència Efe.

Segons publica El Periódico d'Extremadura, Bazaga ha raonat que la decisió de la consellera de Vox ha estat abordada per la mateixa consellera amb el seu partit, "que estava al corrent d'aquesta circumstància". "Aquesta voluntat ha estat atesa", ha afegit.

El Diari Oficial d'Extremadura publicarà aquest divendres el cessament a petició de la mateixa Limia com a consellera. Així mateix, es convocarà un consell de govern extraordinari per tal de cessar-la i en el seu lloc serà nomenat conseller l'actual director general de Gestió Forestal, Caça i Pesca, Ignacio Higuero de Juan.

Crisi de govern a Extremadura

Sobre les raons de la dimissió corren altres versions. Segons el mateix diari local, altres fonts han indicat que l'ordre hauria vingut de la direcció nacional de Vox a Madrid exigint una sortida de l'executiu. Aquesta sortida del govern provoca una crisi perquè Limia era l'única consellera del partit d'extrema dreta que ha format govern amb el PP gràcies a l'acord subscrit el mes de juliol després de les eleccions del 28-M. D'aquesta forma, ara, s'obrirà un període de negociació per tal de buscar la persona que ocupi el càrrec.

Tot i la seva dimissió, la consellera continuava aquest dijous al matí amb la seva agenda i activitat institucional, tal com ha quedat palès en el seu compte d'X.

 

Preguntada en roda de premsa per si en aquesta decisió hi ha pogut haver desacords per motius de competències al si de l'Executiu regional, Bazaga s'ha limitat a reiterar que Limia ha al·legat qüestions personals.

Segons la portaveu del Govern extremeny, que ha agraït la tasca desenvolupada per Limia al capdavant de la Conselleria de Gestió Forestal i Món Rural, es tracta d'una decisió que la consellera mateixa ha abordat amb el seu partit, que "estava al corrent d'aquesta circumstància".

"El Govern extremeny seguirà treballant per i per als extremenys, per millorar la seva vida i atendre les seves necessitats, i per donar compliment de governabilitat del pacte aconseguit entre el PP i Vox", ha exposat Bazaga.

"Canvien les persones, però no l'objectiu", ha dit després d'anunciar que a l'esmentada Conselleria es posarà al capdavant Ignacio Higuero de Juan, que va assumir la direcció general de Gestió Forestal, Caça i Pesca el mes d'agost passat.