La regidora de Joventut de Vilassar de Mar (Maresme), Montse Gual (ERC), ha presentat la dimissió, després de la polèmica que va provocar la gimcana infantil porno organitzada per l'Ajuntament el 22 de juliol. Arran de la gimcana la síndica de greuges, Esther Giménez Salinas, ha obert una investigació. Segons ha informat un comunicat municipal, Gual ha renunciat voluntàriament al càrrec de regidora, i això es farà efectiu en el ple municipal del setembre, i també donarà resposta als requeriments de la síndica.

"Malgrat no ser informada i desconèixer les activitats concretes programades durant la gimcana de Juliol Jove, la regidora de Joventut assumeix voluntàriament amb la seva renúncia la responsabilitat de no haver reclamat la informació de les activitats i, per consegüent, de la manca d’informació als participants i als pares i mares dels menors que van concursar. Des de la regidoria i l’Ajuntament de Vilassar de Mar volen aclarir que la seva renúncia es farà efectiva al proper ple municipal de setembre. Paral·lelament, la regidora donarà resposta als requeriments efectuats per part del Síndic de Greuges i per les altres institucions públiques que ho sol·licitin. Finalment, des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es reiteren les al·legacions i les disculpes ja exposades a l’anterior comunicat, publicat el passat divendres 5 de juliol, assumint les equivocacions de la gestió vers la gimcana de Juliol Jove, que ha generat malestar i incomoditats a les famílies", assenyala la nota. 

 

A la gimcana, en què participaven menors de 12 anys i adults, hi havia diverses activitats amb una activitat sexual explícita com, per exemple, col·locar preservatius amb la boca en un pal o un plàtan i reproduir postures del kamasutra, segons els mateixos testimonis de les activitats. Els pares van portar els nens a les activitats confiant en el consistori, encara que quan els van recollir i els van preguntar com havia anat va saltar l'escàndol en conèixer que l'organització havia ensenyat als participants, molts d'ells menors, a emular postures sexuals i també a tractar temes com el consum de drogues. Segons alguns testimonis, preguntaven si certes drogues s'injecten o s'inhalen.

L'estupefacció inicial dels pares dels nens que van participar en les activitats es va transformar en indignació i van amenaçar de presentar una demanda contra el consistori davant la Fiscalia de Menors.