El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, ha acceptat la dimissió del professor i director de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia (IN2UB), Jordi Borrell, que diumenge passat va proferir insults homòfobs contra el líder del PSC i candidat en el 21-D, Miquel Iceta.

En un comunicat, la universitat ha qualificat de "greus" els insults abocats per Borrell en contra del candidat socialista en el seu compte de Twitter. La UB i el rector han considerat les expressions "inacceptables i alienes als valors universitaris", el rector ha acceptat aquest dilluns al matí la dimissió, i Borrell ha demanat disculpes a través de la mateixa xarxa social.

"Després de la revolada del meu desafortunat tuit d'ahir, vull demanar disculpes a tots i totes les persones que es van ofendre amb raó", diu. "Especialment a Miquel Iceta Llorens. No soc homòfob, ni molt menys. El tuit va ser una ficada de pota. Els demano perdó públicament", afegeix.

La Fiscalia ho investigarà

La Fiscalia de Delictes d'odi i discriminació de Barcelona ha obert d'ofici diligències d'investigació contra el professor de la UB Jordi Borrell per les piulades homòfobes. En un comunicat, el ministeri públic diu que ha obert una investigació pel delicte 510.2.a del Codi Penal, que castiga els que lesionin la dignitat, humiliïn, menyspreïn o desacreditin a persones per la seva orientació sexual.

Què va dir Borrell?

"Iceta és un impostor. Un ignorant i un demagog que viu del partit des de fa 30 anys. Té els esfínters dilatats i balla al so de Ciutadans i el PP. És un ésser repugnant", és un dels comentaris que Borrell va publicar ahir. El que és pitjor és que no és la primera vegada que deixava anar un comentari així: el passat 16 de novembre li va dedicar, en resposta a una piulada del mateix Iceta, el següent comentari: "El 22-D esperem la teva dimissió. Has venut al PSC per 20 monedes. Catalunya pot prescindir d'un ésser malèvol com tu. Ni ets socialista ni ets catalanista. Ets un monstre d'un partit d'impresentables donants d'esfínters. Pallasso!".