Finalment, Matt Hancock, ministre de Sanitat  britànic, ha anunciat avui dissabte la seva dimissió.  Ahir, el diari sensacionalista The Sun va publicar unes de fotografies que revelen que Hancock va tenir una aventura sentimental amb una de les seves assistents i a més, va incomplir les estrictes normes de distància social durant la pandèmia, ideades pel seu ministeri. Fins ara, havia estat un dels principals responsables de dissenyar l'estratègia contra la pandèmia en el govern del Regne Unit. 

"Els que fem les normes ens hi hem d'atenir i per això he de dimitir", ha anunciat en un vídeo difós pel seu perfil oficial de Twitter. 

 

 

Assistent del ministre 

Les fotos, que van sortir a la portada del tabloide ahir divendres i mostren a Hancock petonejant-se amb una de les seves ajudants, es va fer el sis de maig. En aquell moment, la normativa anticovid era molt més estricta que ara i l'Executiu demanava que no es tingués contacte físic amb persones no convivents així com respectar la distància de seguretat per evitar nous contagis i no acostar-se a menys d'un metre a altres persones en entorns laborals sense mascareta. A les imatges, tretes d'una càmera de seguretat,  el ja exministre incompleix totes dues normatives. 

portada de the sunPortada de The Sun d'ahir, divendres

Segons han informat la resta de mitjans sensacionalistes, l'altra afectada es Gina Coladangelo, una amiga seva des que van estudiar junts a Oxford. Com ell, també estava casada i tenia fills. Hanock la va contractar personalment  el març de 2020 per ser la seva assistent. 

 

En el vídeo, el ministre assegura que ja ha anunciat a Boris Johnson la seva decisió de renunciar i ha volgut agrair a tota la població britànica els seus "grans sacrificis". En concret s'ha dirigit als encarregats de l'atenció sanitària i del programa de vacunació, que és "un dels més ràpids del món", tal com ha volgut puntualitzar. Hancock, però, també s'ha volgut referir a tots els seus conciutadans que "han crescut davant els grans reptes dels últims divuit mesos". 

Un ministre polèmic 

Amb tot, ha assegurat que vol seguir donant suport al govern del qual formava part fins avui per "assegurar que puguem sortir d'aquesta pandèmia, ara que ja hi estem tant aprop". Per això, en el vídeo ha dit que seguirà donant suport al primer ministre "des de la banqueta". 

Ahir mateix, Hancock va fer públic un comunicat en què admetia haver incomplert les seves recomanacions respecte la distància social, però assegurava que no dimitiria i que tenia el suport de Boris Johnson per seguir sent el secretari d'estat de Salut. Aquest no és el primer que el ministre es troba embolicat en un escàndol. Fa tot just una setmana, Domic Cummings, antic assessor de Johnson, ara caigut en desgràcia, el va acusar d'haver mentit en diverses ocasions durant la gestió de la pandèmia. Fins i tot, va publicar una captura de pantalla amb un missatge de text del primer ministre en el que definia a Hancock com un inútil.