Ha dimitit el diputat del PSOE Juan Bernardo Fuentes, investigat per corrupció. El socialista s'ha vist implicat en una operació antifrau desenvolupada a les Canàries, que s'ha saldat amb la detenció d'un ex director general del govern canari i un general de la Guàrdia Civil retirat — investigats per la seva presumpta relació amb els delictes de pertinença a organització criminal, estafa i suborn. Llavors, Fuentes ha renunciat al seu escó en el Congrés dels Diputats.

Fins ara era diputat per la província de Las Palmas, però abans havia estat director general de Ramaderia del govern canari i va ser rellevat en el càrrec pel seu nebot Taishet Fuentes — que ara és el principal investigat de la trama per un presumpte frau en subvencions de productes d'alimentació. Amb tot, Fuentes ha estat suspès de militància pel PSOE i ha presentat la renúncia al seu escó. En canvi, el nebot ja va ser destituït de les seves funcions al juny per pèrdua de confiança. I això que anava a ser el candidat socialista a alcalde d'Antigua (Fuerteventura) a les eleccions municipals del maig.

La resposta del PSOE

Concretament, el PSOE de Canàries ha obert expedient disciplinari i suspès cautelarment de militància el diputat per Las Palmas en el Congrés. Una decisió que també s'ha pres amb el seu nebot i exdirector general de Ramaderia del govern canari. Tot, per les presumptes irregularitats comeses en la gestió de subvencions vinculades a productes d'alimentació. "La resposta del PSOE davant de la corrupció és i serà sempre rotunda i exemplar, com correspon a un partit compromès amb el servei públic, la transparència i l'honorabilitat", ha informat el partit en un comunicat. Així mateix, la formació advoca per un ràpid aclariment dels fets denunciats.

En col·laboració amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a dotze persones acusades de delictes de suborn i tràfic d'influències relacionats amb presumptes irregularitats en la gestió de subvencions europees vinculades a productes d'alimentació. El Tribunal Superior de Justícia de Canàries ha confirmat que les actuacions les supervisa el Jutjat d'Instrucció número 4 de Santa Cruz de Tenerife i que dues de les detencions s'han practicat a les illes, mentre que les deu restants s'han produït en altres províncies espanyoles. Agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Tenerife i la unitat d'Afers Interns de la Guàrdia Civil desenvolupen aquesta operació en la qual es preveuen tretze registres en diverses de les illes Canàries, així com en altres punts de la península — de moment.