Dijous, 21 de febrer del 2019

Ens llevem cansats. Ahir la sessió va acabar a quarts de deu amb la declaració de Carles Mundó. La tarda d’ahir va ser intensa, també van declarar la Dolors Bassa i la Meritxell Borràs. La sessió va finalitzar passades les 9 del vespre, però no arribem a Soto fins les 11.

Un dia més el sopar és fred. No es pot menjar, però tant se val, no és el que més em preocupa. Només volem anar a la cel·la i descansar. Després d’una jornada tan llarga, de la tensió viscuda, costa molt posar-se a dormir. Necessitem un temps de descompressió.

És cert que volem acabar el judici com més aviat millor, però necessitem fer-ho en bones condicions, amb totes les garanties. El procurador ha informat els advocats que han habilitat les sessions perquè es puguin allargar més enllà de les 20h del vespre. Això vol dir que ja ens podem preparar per repetir l’experiència que vam viure ahir.

El primer a declarar avui ha estat el Santi Vila, i immediatament després ha estat el torn de Jordi Sànchez, un dels plats forts del dia. Tal com era previsible, el fiscal intenta demostrar per tots els mitjans l’ús de la violència durant les concentracions del 20-S. El Jordi se’n surt amb claredat, serenor i va desmuntant totes les acusacions de la fiscalia. Algunes de les acusacions que llança són d’una feblesa que provoquen vergonya aliena.

A les 14h fem la segona aturada de la sessió. Sortim animats. El dinar ens espera. Fins i tot tindrem temps per fer una petita becaina i recuperar forces.

 

Joaquim Forn i Chiariello

Tribunal Suprem, Madrid, 21 de febrer del 2019