Els diaris de la dreta ja no hi van tan fort. L’ABC dedica la seva portada a un escandalet del president de la Generalitat valenciana. La Razón dona per fet que Pedro Sánchez pot ser president del govern espanyol abans no s’acabi l’any, i publica una foto dels negociadors del PSOE amb els representants de Bildu, tot acompanyant-la d’un titular gens amable sobre ETA. El Mundo encara s’aguanta una mica i recupera el concepte suat de “govern Frankenstein” que va encunyar Pérez Rubalcaba. Publica la foto amb la gent de Bildu, esclar. Els negociadors de Sánchez també van rebre ahir la CUP, però la cosa etarra sempre té més atractiu per a la caverna, de manera que els dos diputats anticapitalistes s’han salvat —de moment— dels rigors de la premsa patriòtica.

És tot molt fluixet si es compara amb el nivell de bel·ligerància a què ens tenen acostumats. O bé se’ls ha acabat el repertori o bé han llançat la tovallola. Potser només és un temps mort, a la vista que no han aconseguit desanimar els socialistes del pacte amb Unidas Podemos amb Esquerra de carrabina.

A El Mundo encara li queda un raconet de mala bava per anomenar Laura Borràs la número dos de Puigdemont, perquè sí, perquè ahir se la van haver d’empassar i avui tenien ganes de tornar-s’hi.

La resta dels diaris, poca cosa. El Periódico s’agafa a l’embolic que es va fer ahir el president Torra amb les partides dels pressupostos per etzibar-li una coça, perquè, esclar, que el Govern se’n vagi sortint de fer els comptes després de dos anys de pròrrogues pressupostàries no encaixa amb el seu relat i no és qüestió de fer mala figura. L’únic que dona alguna notícia seva és El País: diu que els Estats Units volen afegir dos destructors més al seu desplegament a la base de Rota, a Cadis. Ja veus.

Potser només és la calma tensa abans del Barça-Madrid d'avui o abans que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea decideixi sobre la immunitat d’Oriol Junqueras aquest dijous. Quin patir.

ABC

LR

EM

EPC

EP

LV

ARA

EPA