Diversos diaris europeus al·lucinen amb la debilitat de la política espanyola, fins al punt que s'han de negociar els pressupostos a la presó. El diari francès Les Echos i el diari alemany Frankfurter Rundschau s'han fet ressò de la visita del líder de Podem, Pablo Iglesias, al líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners i destaquen l'"anormalitat" de la situació, que no té precedents a la UE.

Sota el titular Quan el pressupost es negocia al locutori d'una presó, el rotatiu Les Echos qüestiona les condicions de la reunió i explica l'excepcionalitat que viu la política espanyola actual.

"Des de quan es negocien els pressupostos estatals en una presó? Aquesta pregunta sacseja Espanya després de l'estranya reunió entre Iglesias i Junqueras en un centre penitenciari", destaca. 

D'altra banda, el diari alemany Frankfurter Rundschau descriu la trobada com "la política rere les reixes" i afirma que la situació política espanyola és "realment complicada".

"En lloc de seure en una taula de negociació, Iglesias s'ha assegut amb Junqueras a la sala de visites de la presó de Lledoners, un fet que és doblement notable: les converses sobre els pressupostos normalment no es fan a la presó i Pablo Iglesias no és membre del govern", afirma. 

A més, el Frankfurter Rundschau subratlla que el president Pedro Sánchez consent aquestes trobades, i considera el fet "un punt d'inflexió" per a Espanya.