El diari flamenc Doorbraak ha pronosticat que en les pròximes setmanes s'obrirà "una batalla legal" per si Carles Puigdemont pot obtenir l'acta d'eurodiputat, després que dona per fet que el president no seguirà la petició de la JEC d'anar a prendre possessió de l'acta a Madrid. 

"L'alternativa és no acudir-hi. En aquest supòsit, la Junta Electoral determinaria que Puigdemont i Toni Comín estan abandonant el seu mandat i no enviaria els seus noms al Parlament europeu. El que és segur és que esclatarà una batalla legal sobre el procediment", ha indicat. Segons l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, el requisit d'anar a Madrid a recollir l'acta no és imprescindible, i el càrrec de diputat s'obté amb la proclamació oficial dels resultats electorals.

Diari flamenc

El diari també analitza el cas d'Oriol Junqueras, i apunta que el Tribunal Suprem podria autoritzar-lo a anar a l'acte de la JEC per recollir allà l'acta "amb escorta policial", si segueix el precedent del Congrés dels diputats. Però adverteix que en aquest cas el problema serà a Brussel·les. "El problema és que encara s'ha de registrar al Parlament europeu a Brussel·les, on s'espera que els diputats hi estiguin físicament presents", apunta. No amaga que el president d'ERC pot veure's obligat a renunciar al mandat.

El diari analitza els resultats de les últimes eleccions amb la victòria de Carles Puigdemont a les eleccions europees, i la d'Ernest Maragall a Barcelona.