El diari anglès Daily Express ha publicat un article en què descriu la situació política catalana actual i en destaca que “policia armada està perseguint urnes per bloquejar el vot”.

El rotatiu britànic, que ven prop de 700.000 exemplars, s’ha fet ressò que la Guàrdia Civil va confiscar 100.000 cartells de la campanya pel 'sí' al referèndum a diverses impremtes catalanes.

El tabloide també ha recollit declaracions d’Albert Batet, alcalde de Valls, que va ressaltar que “estan perseguint alcaldes, la premsa, impremtes... Estan tensant els límits de la democràcia”.

Així mateix, el Daily Express destaca les declaracions de Francesc Fàbregas, editor d’El Vallenc, setmanari que va rebre la visita de la Guàrdia Civil. Fàbregas va afirmar que sis agents armats el van visitar, però “no van dir què buscaven”.

Per altra banda, també informa que Carles Puigdemont, president de la Generalitat, s’arrisca a rebre denúncies penals per l’organització del referèndum, però que té 6.000 urnes amagades en dependències secretes i a punt per ser enviades als col·legis electorals.

Referèndum i món local

Finalment, el diari destaca la carta firmada per Puigdemont i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en la qual conjuntament van apel·lar Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, al “diàleg per arribar a un acord perquè els catalans puguin celebrar un referèndum. Un diàleg obert sense condicions”.

El Daily Express destaca les declaracions com a resposta de Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern de Rajoy, que ha atacat reiteradament les decisions del Govern català i va afirmar que la campanya del referèndum tindrà una “resposta legal adequada”.