El diari TAZ de Berlín ha advertit que "Espanya està bloquejant mandats europeus", en al·lusió al veto de la JEC a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín. "El poder judicial espanyol està impedint que tres polítics catalans ocupin l'escó a Estrasburg", assenyala, i recorda que "76 dels 751 membres del Parlament europeu han acusat Espanya de vulneració dels drets fonamentals" per aquest motiu.

"Els 76 eurodiputats firmants, de diferents països i partits, reclamen el reconeixement i la protecció dels drets polítics de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín, i dels 2,2 milions de persones que els van votar", afegeix el rotatiu.

TAZ

El diari recorda que l'advocat dels exiliats, Gonzalo Boye, va assistir dilluns a Madrid i va presentar un escrit pel qual Puigdemont i Comín van reconèixer per imperatiu legal la Constitució espanyola davant les autoritats belgues. "Però va ser inútil", precisa.

Boye ha confirmat al TAZ que a finals de setmana preveu denunciar el bloqueig dels mandats davant el Tribunal de Justícia de la UE. "Estic segur que ocuparan els escons a Estrasburg", afegeix l'advocat. El diari recorda que Boye ja va aconseguir que s'autoritzés la candidatura de JuntsxCAT, inicialment prohibida.