El diari alemany Telepolis ha advertit el líder del PP, Pablo Casado, que parlar d'alta traïció referint-se a una controvèrsia sobre Catalunya pràcticament és reconèixer l'existència de la República Catalana, perquè cal que sigui un país exterior. "És interessant que Casado hagi optat per l'alta traïció. D'aquesta manera pràcticament reconeix la proclamada República de Catalunya. Als articles [del Codi Penal] referits a l'alta traïció, sempre es parla d'una 'potència estrangera'", afegeix.

El diari detalla els diferents casos que preveu el Codi Penal espanyol en aquest sentit, com ara si un espanyol ajuda un altre país a declarar la guerra a Espanya, o si ajuda les tropes espanyoles a desertar o a passar-se a files d'un altre país.

Telepolis

Espanya: El líder del PP Casado de "viatge a Veneçuela"

Telepolis també descriu la mala situació en què ha quedat el president espanyol, Pedro Sánchez, i ho atribueix a una dita alemanya —"Die Geister, die ich rief... (Els esperits que vaig convocar...)"—, que es podria traduir com "tal faràs, tal trobaràs". Precisa que Sánchez ha reconegut l'autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, i que ara el PP, Cs i Vox volen aplicar la mateixa tàctica contra el president espanyol per foragitar-lo del poder. 

"Si dones suport a un 'aixecament' en un altre país amb violació de la llei internacional, tal com l'expert en dret internacional Norman Paech defineix el procediment, els esperits es poden tornar incontrolables de cop i girar contra tu. I ara el socialdemòcrata Sánchez pot veure com això passa al seu país", assenyala.

El diari posa com a exemple que, pel simple fet d'intentar designar un relator amb el govern català, PP, Vox i Cs s'han llançat "a les barricades" contra Sánchez.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat