Encara no hi ha data per a la segona reunió de la taula de diàleg entre l'Estat i la Generalitat. Els gabinets dels dos presidents encara estan intentant tancar els serrells d'aquesta trobada a Barcelona. No obstant això, Pedro Sánchez ha aprofitat la Diada d'enguany per enviar un missatge. En un missatge al seu compte de Twitter, el president espanyol ha desitjat "una Diada per a totes i tots" i ha reivindicat que "des del diàleg dins la Constitució continuarem treballant per a impulsar el retrobament a Catalunya". Molt allunyat dels termes del president Torra, que va defensar la República i va exigir-li disculpes per l'afusellament del president Lluís Companys.

Aquest dilluns, Pedro Sánchez va trucar al president Quim Torra, amb la voluntat de reunir la taula de diàleg a mitjans d'aquest mes. La voluntat de La Moncloa és reunir-la entre la Diada i la vista del president Quim Torra al Tribunal Suprem per a la seva inhabilitació. Mentre la Generalitat insisteix a poder parlar del dret a l'autodeterminació i l'amnistia, La Moncloa manté vigent la seva "agenda del retrobament" com a proposta. L'executiu també preveu portar la reforma de la sedició al Consell de Ministres abans que acabi l'any, en plena negociació pels pressupostos.

Durant la seva compareixença al Senat aquest passat dimarts, el president del govern espanyol va referir-se al conflicte polític català. El dirigent socialista va expressar el seu compromís per a “resoldre” el conflicte “per vies polítiques”, per complex que sigui. “El compromís és indeleble”, va assegurar. De la mateixa manera, també va comprometre's a “renovar els acords del finançament autonòmic”.