El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, han encapçalat aquest dimarts la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat, amb motiu de la Diada Nacional.

Les dues autoritats feia diversos anys que no assistien a aquest acte, que aquesta vegada ha estat marcat per les proclames del públic a favor de la “llibertat dels presos polítics” i per una ovació als Mossos d’Esquadra. La comitiva principal l’han completat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, així com el director general dels Mossos d’Esquadra i representants de la direcció del PSC, Esquerra i ICV.

Durant l’ofrena, l’alcaldessa ha apel·lat a “l’esperit catalanista de la manifestació de 1976”, mentre que a la sortida de l’acte, en una fugaç atenció a la premsa, el president Torra ha reivindicat la “llibertat” de Catalunya. “Davant l’actual circumstància que viu el país, aquest és un poble que se sent lliure i es vol lliure”, ha afirmat.