Els màxims dirigents del PDeCAT i de JxCat, han fet un homenatge als caiguts del setge de Barcelona de 1714, davant del Fossar de les Moreres de Barcelona. Enmig d'una intensa pluja, la formació sobiranista, acompanyada de la JNC, s'ha reunit sota la flama del Fossar per recordar els fets ocorreguts fa més de 300 anys.

En el moment de l'ofrena floral, s'han sentit diversos crits en suport als presos polítics i al president a l'exili, Carles Puigdemont, reclamant el seu alliberament i retorn.

A l'homenatge hi han assistit els màxims dirigents de les formacions independentistes en una comitiva encapçalada per la regidora Elsa Artadi, David Bonvehí i el líder del PNB Andoni Ortuzar. Junt amb els dos líders nacionalistes també hi havia el portaveu del JxCat al Parlamet Eduard Pujol, la senadora de JxCat Marta Pascal i el diputat Lluís Font.

Les joventuts nacionalistes, han arribat al punt de trobada fent una marxa de torxes fins al Fossar. Durant la marxa han desplegat una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics i exiliats.