Repunt significatiu d'incripcions a la manifestació de la Diada d'enguany. Segons dades facilitades per l'ANC aquest dimarts, ja hi ha 180.000 inscrits, 700 autobusos contractats i més de 205.000 samarretes venudes. Unes xifres similars a les de l'any passat, malgrat que l'inici de les inscripcions va ser més fluix i des de l'entitat es va haver de fer un toc d'alerta per intentar revifar-les a mitjans d'agost. 

En l'última setmana, però, les inscripcions s'han triplicat i han passat dels 60.000 inscrits el dilluns anterior als 180.000 actuals. Tal com es pot veure al mapa, la major part dels trams ja tenen una ocupació mitjana o alta, malgrat encara queden punts amb baixes inscripcions a una setmana de la manifestació. 

Diada 2019 mapa

Tot i això, després de veure que les inscripcions van a l'alça, des de l'entitat confien en repetir l'èxit de participació d'anys anteriors i aconseguir, per vuitè any consecutiu, que un milió de persones surtin al carrer. 

La Diada d'aquest any, que té per objectiu exigir unitat als partits independentistes, tindrà lloc a la plaça Espanya i s'estendrà pels sis carrers que hi arriben. En el cas de la Gran Via, el recorregut arriba fins al passeig de Gràcia.