Contundent missatge del vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, al president espanyol, Pedro Sánchez. Durant la seva intervenció a l'acte central de la Diada, Mauri ha recordat que falten només dos mesos perquè es compleixi el termini que va marcar l'Organització de la Nacions Unides per alliberar els presos polítics catalans.

"El termini era clar, li queden dos mesos per alliberar-los", ha apuntat Mauri, instant Sánchez a fer-ho o "incomplirà la legalitat internacional". En aquest sentit, el vicepresident d'Òmnium ha lamentat que el govern espanyol "ha decidit no fer cas de l'ONU i alinear-se amb les tesis dels ultres de Vox".

Mauri ha alertat que la sentència serà "dura i llarga" amb l'objectiu de buscar "càstig, humiliació, venjança i escarni". Davant d'això, ha reivindicat el dret a la desobediència civil no-violenta i ha recordat la consigna de Jordi Cuixart des de Lledoners: "Si ens condemnen per exercir els drets fonamentals i defensar la democràcia i la llibertat, ho tornarem a fer, tornarem a exercir tots els drets condemnats".

De cara als partits catalans, ha demanat "sentit d'Estat", no perdre's en "batalles estèrils" i ha fet una crida a "construir plegats la resposta democràtica davant d'aquells que ho faran tot per salvar el seu règim de privilegis". "Tenim un Estat venjatiu, però davant la seva venjança, la nostra determinació", ha insistit Mauri.

El vicepresident d'Òmnium ha donat les gràcies als manifestants per la seva assistència i per "omplir Barcelona de dignitat i llibertat". "Van pensar que amb la repressió aturarien l'objectiu de la independència", ha apuntat Mauri, assegurant que, en canvi, "la seva repressió només ha enfortit la nostra convicció que el nostre futur no té cabuda en el règim del 78”.