450.000 persones ja s’han inscrit a la Diada 2019 – Objectiu: Independència, i 1.300 busos es desplaçaran fins a Barcelona, xifres que per a la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, asseguren un “èxit” de la manifestació de la tarda.

Aquestes declaracions les ha fet a l’espai Eines de País, una de les novetats dels actes de la Diada d’enguany que ha preparat l’Assemblea. Ubicat a Pla de Palau de Barcelona, en aquest espai s’hi han ubicat diversos elements interactius que han permès als visitants "prendre consciència activament i de manera lúdica sobre la importància d’apoderar-se en el camí cap a la independència", segons explica l'organització.

El mal temps ha obligat a obrir l’espai a les 11h, però això no ha impedit que els visitants hagin pogut conèixer de primera mà els espais i eines interactives, com la de Consum Estratègic, sindicats, col·legis professionals, cambres de comerç i l’Assemblea. A més, al voltant de la plaça, s’hi han ubicat també estands relacionats i d’altres com el del Consell per la República catalana. 

Elisenda Paluzie ha reiterat la "importància de treballar en estratègies de la no-cooperació i no participar així en els pilars polítics de l’Estat opressor i crear alternatives".

Pel que fa a la manifestació de la tarda, Paluzie espera, d’una banda, una “demostració de força” i de fermesa del moviment independentista per demostrar que la repressió no venç. I de l’altra, un punt d’inici per afrontar “l’embat” que arribarà amb la sentència del Suprem, que ha pronosticat “d’injusta”, ja que el judici “no hauria d’haver existit mai”. “El judici i el procés de repressió tenen com a objectiu acabar i reprimir al moviment independentista”, ha conclòs.