La Guàrdia Civil ha enviat una citació a deu persones de Girona perquè vagin a declarar com a investigats pel tall de l'AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà), organitzat per Tsunami Democràtic els dies 11 i 12 de novembre.

De moment, els advocats de la defensa tan sols han esbrinat que els investiguen per tres delictes: desordres públics, danys i contra la seguretat viària. Les deu persones hauran d'anar a declarar a la comissaria del carrer d'Emili Grahit de Girona entre el 14 i el 15 de gener.

De moment, les defenses no tenen accés a les diligències prèvies i per això desconeixen més detalls del cas. Aquestes citacions es produeixen després que a mitjans de desembre, la Policia Nacional cités a declarar deu persones pel mateix tall.

L'autopista AP-7 va estar tallada a la frontera amb la Catalunya Nord en els dos sentits de la maxa per una concentració convocada per Tsunami Democràtic. 

La protesta, que es va instal·lar en territori francès, va generar cues quilomètriques des de primera del matí, quan va començar l'acció que s'havia mantingut en secret. Els Mossos van bloquejar l'autopista per evitar que hi arribin més persones, però milers de manifestants van aconseguir protestar contra la sentència al procés.